Citymarketing: Istanbul most inspiring city of the world

Untitled-12De meest inspirerende stad ter wereld’  is de titel van de campagne om Istanbul als Europese culturele hoofdstad in 2010 breed onder de aandacht te brengen. Een silhouet van het beroemde schiereiland met de blauwe moskee moet werken als een icoon voor Istanbul. “Citymarketing: Istanbul most inspiring city of the world” verder lezen

Locatiemarketing:Opening Stad van de Zon

Op 23 september wordt ‘De stad van de zon’ officieel geopend door Prins Willem-Alexander, Bob de Boer (voorzitter wijkpanel) en Jessy Aay (14-jarige bewoonster).
De Stad van de Zon in Heerhugowaard, ontworpen door stedenbouwkundige Ashok Bhalotra, is de grootste emissieneutrale woonwijk ter wereld. Dat wil zeggen dat er net zoveel duurzame energie wordt opgeleverd als wordt verbruikt. Dit wordt bereikt door de toepassing van zonnepanelen op de daken van energiezuinige woningen en voorzieningen (2,45 MegaWatt) en drie windturbines. “Locatiemarketing:Opening Stad van de Zon” verder lezen

Regiomarketing: Noord, Zuid, maakt het wat uit?

door Martin Boisen, Sociale Geografie & Planologie – Universiteit Utrecht
In het artikel ‘Oost, west, onze streek best’ (NRC Next van Woensdag 26 augustus 2009) wordt er terecht kritisch gekeken naar de groeiende aandacht voor regiomarketing. De geciteerde uitspraken van hoogleraren Gert-Jan Hospers en Pellenbarg trekken het nut van de reclamecampagnes van regio’s en steden in twijfel.En terecht. Pellenbarg heeft om de twee jaar onderzoek gedaan naar de effecten van de bekende campagne van Groningen. Daarbij heeft hij niet kunnen aantonen dat de campagne effect heeft gehad. Wel constateerde hij een stijgende bekendheid van de slogan ‘er gaat niets boven Groningen’. Maar waarom is dat überhaupt belangrijk om te weten? En waarom investeren regio’s eigenlijk in reclamecampagnes als het zo moeilijk is om aan te tonen wat het effect ervan is? “Regiomarketing: Noord, Zuid, maakt het wat uit?” verder lezen

Citymarketing Utrecht: kernwaarden en doelstellingen Programma Stadspromotie

Branding is geen doel op zich. Het is een belangrijk instrument in de aanpak van stadspromotie. Een duidelijke positionering maakt scherp waarin Utrecht zich onderscheidt van andere steden en waarin de kracht van de stad ligt. Om tot een goede branding van Utrecht te komen, is met betrokkenen en deskundigen de brand key voor Utrecht uitgewerkt:
een model waarmee de essentie van een merk wordt samengevat en dat richting geeft bij communicatie. Essentieel onderdeel van de merkbenadering is het benoemen van kernwaarden.

Voor Utrecht zijn de volgende kernwaarden vastgesteld:
• Historie
• Talent
• Vernieuwend
• Persoonlijk
“Citymarketing Utrecht: kernwaarden en doelstellingen Programma Stadspromotie” verder lezen

Dronten geeft je de ruimte

De ketel DrontenDronten geeft je de ruimte, dat is de slogan die het college van B en W voor de gemeente Dronten heeft vastgesteld.
De slogan is de boodschap uit de Toekomstvisie die de gemeenteraad in juli 2007 heeft vastgesteld. Ruimte in fysieke zin (42.000 ha. op 39.000 inwoners), ruimte voor elkaar, voor het waarmaken van ideeën en ruimte in denken. Met het géven van die ruimte wil Dronten uitdragen vooral gastvrije gemeente te zijn.

Inmiddels zijn er al enkele advertenties gepubliceerd in deze nieuwe stijl. Op het gebied van toerisme, kunst en cultuur en personeelswerving. Met de nieuwe advertentielijn heeft ook de ‘tone of voice’ van de gemeente een verandering ondergaan. Zo wordt er in de campagne om toeristen te werven, niet meer gesproken over Dronten, met daaromheen veel ruimte, maar over de landschappen van Dronten, met daarbínnen hetgeen de drie dorpen bieden.
“Dronten geeft je de ruimte” verder lezen

Fast Cities 2008


Fast Company is een concept in New York over new economy and workplace for people who believe in tough minded performance with human values.
Fast Company rapporteerde over Fast Cities: steden waar het bruist, en waar de diversiteit in ras, cultuur en business zorgt voor innovatie. Dé Global Fast City of the year is London, in de Verenigde staten is Chicago uitverkoren als Fast City.

“Fast Cities 2008” verder lezen

Domeinnamen voor Stad en Regio

Het Icann (Internet corporation for assigned names and numbers) besloot tot de introductie van nieuwe top level domeinnamen met extensies zoals .nl .com en .org. Het wordt nu mogelijk om per stad of regio met nieuwe domeinnamen te werken zoals www.wonenin.amsterdam of www.ergaatnietsboven.groningen.

Het is dan ook mogelijk dat bedrijven en organisaties en locaties zich afficheren met hun standplaats zoals www.domtoren.utrecht of www.leidscherijn.utrecht of www.kopvanzuid.rotterdam

“Domeinnamen voor Stad en Regio” verder lezen

Citymarketing Nijmegen in Dag

redbull airrace‘Altijd Nijmegen’, is de nieuwe slogan van de gemeente Nijmegen. Zaterdag werd de al eerder uitgelekte leus gepresenteerd. Burgemeester Thom de Graaf is er blij mee. Veel beter dan het eerdere voorstel ‘Mijn Nijmegen’, dat hij te provinciaal vond.

Bijna iedere gemeente heeft wel zo’n kreet. Van ‘Pekela, een prima plek’of ‘Castricum, tissum’ tot ‘I AMsterdam’. Werkt zo’n slogan ook? ‘Het kan je helpen je sterke kanten uit te lichten, of een gevoel op te roepen’, zegt Dick de Jong van Brandaris Placemarketing. ‘Eindhoven doet dat goed met ‘Eindhoven Leading in Technology’. De Nijntje-campagne van New York gaf die stad weer een veel veiliger uitstraling na 11 september.’

“Citymarketing Nijmegen in Dag” verder lezen