De waarde van evenementen en gebouwen voor citymarketing

Volgens onderzoek dat afgelopen week werd gepresenteerd door professor Pellebarg van Universiteit Groningen dragen evenementen en gebouwen het sterkst bij tot het beeld dat men van een stad heeft. Het meerjarig onderzoek dat als basis diende betreft de beeldvorming van regio en stad Groningen op basis van de campagne ‘Er gaat niets boven Groningen’.

Een koninklijk bezoek levert behalve veel aandacht echter ook veel bezoekers aan de stad. In 2007 is ‘s-Hertogenbosch het gelukkige middelpunt van de aandacht.

Locatiemarketing: voorbeelden slogan en beeldmerk

logo leidsche rijn locatiemarketing

Een slogan en beeldmerk zijn niet meer dan de vlag die de lading dekt. Marketing is meer dan dat.

Maar het is natuurlijk wel leuk om een overzicht te hebben van slogans die door locaties worden benut. Ze kunnen iets weergeven over de positionering en doelstelling van de locatie. Laten we die maar eens verzamelen..

“Locatiemarketing: voorbeelden slogan en beeldmerk” verder lezen

Jeroen Bosch als logo van de stad 's-Hertogenbosch

jeroen bosch citymarketing

Bernard Vermet was als kunsthistoricus nauw betrokken bij de spraakmakende tentoonstelling met veel echte werken van Jeroen Bosch in Rotterdam in 2001. De inwoner van Leiden is een van de leidende Bosch-deskundigen van ons land.Maandagavond is Vermet een van de gasten op het debat in de Verkadefabriek in Den Bosch (20-22 uur) over de kansen die Jeroen Bosch de stad biedt: ‘Jeroen Bosch als logo van de stad’.

Is de persoon Jeroen Bosch en het werk goed te gebruiken als stadspromotie?
Vermet: “Volgens mij wel. Bosch spreekt iedereen aan. Vorige week ben ik nog in het nieuwe Jeroen Bosch Centrum geweest. Iedereen lijkt het erg leuk te vinden.”

Bron:http://www.brabantsdagblad.nl/kunst/article1336131.ece

Huis de Wiers wint monumentenprijs

Huis_de_Wiers_250x201_tcm8-164204Het 350 jaar oude Huis de Wiers, in het Nieuwegeinse Vreeswijk, is winnaar geworden in de categorie kleinschalige monumenten. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van de “Bouwfonds Award voor Vitale Monumenten” op 19 april 2007, in Den Bosch. Zij ontving een prijs van 10.000,– omdat Huis de Wiers na restauratie een nieuwe bestemming kreeg en hierdoor toegankelijker werd voor het publiek. Nu wordt er gewerkt, gewoond en zit er een restaurant in.

Huis de Wiers is rond 1654 gebouwd als buitenpost van Vreeswijk langs de Vaartsche Rijn, het huidige Nieuwegein. Van het oorspronkelijke gebouw waren het souterrain met kruisgewelven, de fundamenten, ommuring en stallen overgebleven. Die vormden bij de restauratie de basis voor een nieuw huis met de contouren van het oude gebouw.

De Bouwfonds Award voor Vitale Monumenten in 2004 waardeert initiatieven waarbij monumenten een nieuwe kans krijgen en zo voor toekomstige generaties behouden blijven. Het gaat om Initiatieven die zorgen dat monumenten permanent voor een breed publiek toegankelijk zijn. De Bouwfonds Award voor Vitale Monumenten is een tweejaarlijkse onderscheiding.

Meer reclame voor Stadshart Almere

Stadshart Almere placemarketing

Ja hoor, het gaat gebeuren!
Stadshart-babes, spaarkaart acties, virals, spetterende optredens, gratis drank, een Suske en Wiske versie van het Stadshart. Er komt eindelijk meer reclame voor het stadshart. Zo meldt Omroep Flevoland

Vastgoedeigenaren en de gemeente Almere gaan komend najaar een nieuwe campagne voeren om meer bezoekers naar het stadshart te krijgen.

Wethouder Henk Smeeman zei dat donderdagavond tijdens de politieke markt in antwoord op vragen van Leefbaar Almere. Die vroeg duidelijkheid over een brief van ondernemers. Zij luiden de noodklok over de tegenvallende omzetcijfers in het nieuwe winkelgebied.

Smeeman heeft deze week gesproken met vastgoedeigenaar Rodamco. Die heeft toegezegd met meer marketing, evenementen en verfraaiing van het winkelgebied het stadshart aantrekkelijker te willen maken. Maar volgens Smeeman moeten ook de winkeliers zelf acties voeren.

bron: www.klaarvoordestad.nl

Villa Augustus: hotel & restaurant in watertoren Dordrecht

villa augustus locatiemarketing brandaris placemarketing

Op het voormalige drinkwaterleiding terrein, gelegen aan het Wantij in Dordrecht heeft men een prachtig uitzicht op het knooppunt van de rivieren de Beneden Merwede, de Noord en de Oude Maas. Op dat terrein staat een watertoren, gebouwd in 1882 en een eindje ervandaan het voormalige pompgebouw, daterend uit 1942. Beide gebouwen staan op de rijksmonumentlijst. Het terrein van ca. 1.8 ha., waar eens de bezinkbekkens waren gesitueerd, is nu het decor van Villa Augustus: Een restaurant & een hotel in een tuin aan het Wantij in Dordrecht.

Villa Augustus wordt onderdeel van de nieuwe wijk De Stadswerven: www.stadswerven.nl

Bron: http://www.villa-augustus.nl/hotel.html

Citymarketing Heerhugowaard

Heerhugowaard

Geloof in ‘Stad van Kansen’

Noord Hollands Dagblad, 18 april 2007
Heerhugowaard – De slogan ‘Stad van Kansen’ dient bij een ieder in het hart te ankeren, zowel in Heerhugowaard als daarbuiten. Hoe? Door iedereen ambassadeur te laten zijn, te beginnen bij de raadsleden en het college.

Het is een van de aanbevelingen uit een rapport dat ingaat op de vraag: hoe raakt Heerhugowaard bij een ieder beter op de kaart.

Jaren is er op het gemeentehuis over dit thema gesproken. Ze kwamen er niet uit. Ondertussen werd steeds vaker uit de reacties duidelijk dat Heerhugowaard met Stad van de Zon, de komst van een nieuw Stadshart, de explosieve groei die de gemeente kenmerkt, een eigen dynamiek heeft. ‘Daar gebeurt wat’, vat burgemeester Han ter Heegde die reacties samen. Alleen: hoe krijg je dat nu breed bekend? Hoe voorkom je dat Heerhugowaard wordt verward met Hendrik Ido Ambacht, zoals wel eens gebeurt?

Het Rotterdamse bureau SMLXL werd ingeschakeld om aan de ‘citymarketing’ handen en voeten aan te geven. Kortgeleden kwamen ze met een rapport dat naast veel algemeenheden ook concrete aanbevelingen bevat. Enkele grepen er uit: zorg dat Heerhugowaarders trots zijn op hun stad, daarmee zijn ze een goeie ambassadeur. Ontwikkel een Heerhugowaard Memory- of kwartetspel voor kinderen. Zorg dat mensen met hun filmpjes en foto’s op een Heerhugowaard-tube terecht kunnen. Maak een boek over Heerhugowaard dat niet misstaat op symposia en dergelijke; laat Heerhugowaarders meedenken over de kansen die Heerhugowaard heeft. Reik een gouden speld uit aan iemand met het beste idee.

Mooie plannen maar waarom niet iets groters. Zoiets als het sterspotje: ‘Er gaat niks boven Groningen’. Ter Heegde:

,,Dergelijke promo’s schieten over alles heen. Er gaat niks boven Groningen vertelt bij voorbeeld niets over de kansen die er voor bedrijven liggen. Publiciteit genereren gaat stap voor stap.”

Meer effect verwacht hij van initiatieven zoals de Bedrijfskring Heerhugowaard voor september organiseert: een landelijke symposium over duurzaamheid ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan.

Hoe gaat het nu verder met de citymarketing? Andermaal wordt een bureau ingeschakeld. Dit keer om wethouders en raadsleden munitie te geven voor het antwoord op de vraag: hoe ben ik een goeie ambassadeur voor de stad?

Eindhoven viert themajaar als lichtstad

EINDHOVEN – In Eindhoven is dinsdag het themajaar City of Light 2007 begonnen. Licht loopt als rode draad door vele evenementen in de stad die zich zo wederom probeert te profileren als vooruitstrevend in moderne (licht)technologie.
Eindhoven City of Light 2007 is een initiatief van de gemeente, VVV en stadspromotie. Licht is zichtbaar in de vele evenementen in de stad. Van een expositie in het Centrum Kunstlicht in de Kunst en het lichtfestival Glow tot de internationale jaarvergadering van LUCI (Lighting Urban Community International).
De initiatiefnemers kondigden dinsdag verder aan dat 2008 in het teken zal staan van sport. Eindhoven is dan onder meer gastheer van de Europese Kampioenschappen zwemmen.

Bron: AD

<a href=”http://technorati.com/faves?sub=addfavbtn&amp;add=http://www.placemarketing.nl/”><img src=”http://static.technorati.com/pix/fave/tech-fav-1.png” alt=”Add to Technorati Favorites” /></a>