Oppe Brik

Oppe Brik

Gemeente Beesel ontwikkelt een nieuwe energie neutrale wijk op het voormalige Wienerberger en Wavin terrein. Gemeente Beesel kocht het voormalige fabrieksterrein in de kern Offenbeek om daar een nieuwe wijk voor wonen en werken te bouwen. Er komen koopwoningen en huurwoningen, woningen met tuin, en appartementen. Alle woningen en appartementen zijn levensloopbestendig. Daarnaast zijn er woon- werk kavels gepland: voor woningen waaraan een bedrijfsruimte is gekoppeld.

In het midden van de woonwijk komt een park voor de bewoners en voor overige inwoners van de kern Offenbeek. Een deel van de fabriekspanden op het terrein is bewaard als industrieel erfgoed en krijgt een nieuwe functie. Partners van gemeente Beesel bij de ontwikkeling van het gebied zijn de Limburgse Herstructurerings-maatschappij voor Bedrijventerreinen LHB en woningcorporatie WoonGoed 2-Duizend.

Wonen, werken en genieten staat centraal bij de inrichting voor de toekomstige bewoners van Oppe Brik. Oppe Brik wordt een groen en levendig gebied in de kern Offenbeek. Groen, want de bewoners zitten letterlijk met de voeten in het park en kunnen genieten van het Groenste Dorp van Nederland: Beesel. Levendig, want er zijn mogelijkheden voor ontmoeting in het eigen park en in het industrieel erfgoed, en de centrumvoorzieningen van Reuver zijn om de hoek.

Het industrieel erfgoed van de voormalige greswarenfabriek is geschikt voor functies als onderwijs, als bedrijfsverzamelgebouw, als horeca met kookstudio en daarmee als trefpunt in en voor de wijk. In het midden van Oppe Brik komt een park als ontmoetingsruimte voor bewoners.

Zie www.oppebrik.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *