Locatiemarketing:SS Rotterdam open voor publiek

SS rotterdam komt thuisHet schip de SS Rotterdam is op 4 augustus 2008 gearriveerd aan de Kaap van Katendrecht in Rotterdam. Vanaf vandaag 16 februari 2010 is het open voor het publiek.
Ondanks de eerdere discussie over de kosten voor de restauratie is de komst van de SS Rotterdam een belangrijke zet in de herontwikkeling van de stadshavens van Rotterdam. Het 228 meter lange historische vaartuig werd in 1958 in Rotterdam te water gelaten voor de vaart tussen Rotterdam en New York. Daarna deed het lange tijd dienst als cruiseschip voor de Holland Amerika Lijn. De SS Rotterdam krijgt nu functies als hotel en congrescentrum en opleidingscentrum.

Woningcorporatie Woonbron gaat in samenwerking met  het Albedacollege en ROC Zadkine de SS Rotterdam benutten. Vanaf 16 februari 2010 is het schip open als hotel, restaurant, congrescentrum en opleidingsinstituut. Er is een informatiecentrum op de kade naast het schip.

Kaap Katendrecht SS RotterdamRotterdam heeft met de SS Rotterdam een extra attractie op Katendrecht, in de Maashaven, vlak bij de Kop van Zuid en de Rijnhaven. Het schip heeft ook een rol voor de ontwikkeling in Zuid Rotterdam.

Er zijn andere voorbeelden van de werking van een toonaangevend schip voor een locatie : In Long Beach bij Los Angeles ligt al vele jaren de Queen Mary die is ingericht als museumschip en hotel. Dit historische schip fungeert als hotel, landmark en belangrijke trekker voor bezoekers aan Long Beach.

Queen Mary


Bron: De Rotterdam

3 gedachten over “Locatiemarketing:SS Rotterdam open voor publiek”

 1. Wij verheugen ons op het overnachten a.s. zaterdag 20 februari 2010 om onze kennis te vergroten m.b.t. de fantastische verbouwing aan de Grand Lady ss Rotterdam

 2. Maandag 1 maart j.l. samen met mijn vrouw de lunch gebruikt in restaurant het Lido op de ss. Rotterdam.
  De horecaprijzen zijn stevig maar er moet natuurlijk wel worden terugverdiend.Wat betreft de bediening in het Lido kunnen wel de nodige verbeterpunten worden gemaakt. Wellicht wordt er gekozen voor een laagdrempelig niveau maar dan nog.
  Alvorens wij aan een tafeltje konden plaatsnemen werd met hetzelfde natte lapje eerst de kunststof stoelen en vervolgens de tafel schoongemaakt. Met hetzelfde lapje werden vervolgens nog twee tafels met stoelen op dezelfde manier schoongemaakt. De dame die de bestelling op nam was er niet helemaal met het hoofd bij want ze had net ruzie gehad in de keuken vertelde ze!
  Er zijn drie mensen aan ons tafeltje geweest één voor de schoonmaak, één voor de bestelling op te nemen en één om uit te serveren. Het aanspreken van de gasten is niet onbeleefd maar kan wel “professioneler”. Ook mag volgens mij gelet worden op verzorging en uitstraling van het bedienend personeel ook als het een eventueel leertraject betreft waar op zich niets mis mee is maar waar wel goed op moet worden aangestuurd. Zeker van de zomer kan het terras op het achterdek een grote hit worden.
  Echter € 3,– per uur parkeergeld in de openlucht bij het schip is wel erg prijzig.

 3. net terug van een overnachting op de ss Rotterdam.
  Wat een geweldige ervaring! een schitterende boot helemaal in de jaren zestig stijl.
  vriendelijk personeel. De tour op de boot is zeker de moeite waard. Bij de complete tour ga je ook de machinekamers in,heel indrukwekkend.
  Met de watertaxi ben je zo bij de euromast of hotel New York.
  Wij hadden schitterend weer en konden zelfs op het dek lekker in het zonnetje zitten. Eten is prima, kortom voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *