Stadspromotie-evenement van het jaar

zwolle stadspromotie evenement

Voor de drie beste stadspromotie-evenementen van Nederland in 2006 zijn genomineerd: De intocht van Olympische sporters in Zwolle, De stop-over van de Volvo Ocean Race in Rotterdam en het Rembrandtjaar in Leiden. Deze uitverkiezing is gedaan door de Stichting Nationale Evenementenprijzen. De prijzen worden uitgereikt op 5 juni 2007 in de Burgerzaal van het stadhuis in Rotterdam.

De prijzen zijn bedoeld om steden te stimuleren om evenementen te houden. Die hebben volgens de organisatie allerlei positieve gevolgen, van het integreren van bevolkingsgroepen tot het geven van een impuls aan de lokale economie. De prijzen zijn een initiatief van de Stichting

De beste gemeenteslogan volgens VNG

achtergrond utrecht vng jaarcongres slogan

Het VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, hield haar Jaarcongres op 5 en 6 juni 2007 in Utrecht.

Op de website voor het Jaarcongres staat ‘Beste Gemeenteslogan, Stem nu’. Er is een grote lijst van slogans beschikbaar waar uit gekozen kan worden. De wedstrijd is natuurlijk leuk voor de deelnemers aan het congres, de bestuurders van onze gemeenten, want er komt een uitslag uit voort die op het congres gebruikt kan worden.

Kijk, dat is ’t mooie van Leeuwarden’ is uitgeroepen tot beste gemeenteslogan. Volgens de jury benadrukt de slogan zowel de dynamiek van de stad met een bruisend cultureel leven als de rustige woonomgeving met ruimte en water.

In totaal zijn er 74 inzendingen binnengekomen waaruit de jury een keuze kon maken. De inzendingen zijn op de website van het VNG-jaarcongres geplaatst. Iedereen die dat wilde, kon via deze website een stem uitbrengen op de beste gemeenteslogan. In totaal zijn er ruim 4500 stemmen uitgebracht.