Flagship projects: iconen voor hun omgeving

Een project kan een Flagship project zijn wanneer het een functie moet hebben voor een locatie, gebied of stad. Een heel bekend Flagship project is het Guggenheim museum in Bilbao dat door architectuur en inhoud veel aandacht vestigt op de voorheen minder bekende Spaanse stad. Het museum functioneert inmiddels als een icoon voor de stad.

Hiernaast is de in 2003 geopende Disney Music Hall van Los Angeles afgebeeld. Dit is net als het Guggenheim museum Bilbao ook een ontwerp van architect Frank Gehry. De Music Hall moet een belangrijke bijdrage leveren aan de aantrekkingskracht van downtown LA.

“Flagship projects: iconen voor hun omgeving” verder lezen

Wild at Heart: Wellington Airport

Wellington Airport MarketingBranding expert Ken Cato is the man that some major companies turn to for help with overhauling their branding. His clients include Taiwan’s BenQ, Germany’s Siemens, Australia’s Commonwealth Bank and most recently, Dubai World Central, the world’s largest planned airport. He believes that building iconic brands require companies to dare to be different and have a clear idea of their corporate identity. He positioned Wellington Airport.

“Wild at Heart: Wellington Airport” verder lezen

Placemarketing: the Books

Placemarketing boeken

Place marketing means designing a place to satisfy the needs of its target markets. It succeeds when citizens and businesses are pleased with their community, and the expectations of visitors and investors are met (Kotler et al. 2002a: 183).

“Placemarketing: the Books” verder lezen

Het nut van merken en locatiemarketing voor het ontwerpproces

vleuterweide de hoven locatiemarketing leidsche rijn utrecht
Het merkdenken en marketingdenken is overal doorgedrongen, behalve in het ontwerpproces in de bouwsector. Het wordt tijd dat we niet produktgericht, maar marktgericht ontwikkelen. Alle locaties concurreren met elkaar en we moeten dus een onderscheidend en op de doelgroep toegesneden aanbod ontwikkelen. Het denken in merken helpt bij het creëren van een succesvol ontwerp.

“Het nut van merken en locatiemarketing voor het ontwerpproces” verder lezen

Paul Schnabel (SCP) over marketing van wonen in Nederland

wonen in nederland
‘Ondanks de onderzoeken die lijken aan te tonen dat wij Nederlanders zo tevreden en zelfs gelukkig zijn, is het toch knorrigheid en ongedurigheid die de Nederlandse samenleving bepaalt. Behouden wat we hebben is het devies, we lijken nog maar weinig te winnen te hebben en dat is een groot verschil met vroeger. Mijn advies aan het kabinet was samengevat: met mij en met u gaat het goed, maar met de samenleving gaat het slecht. De samenleving is veranderd in vele opzichten. Behalve in onze woonwensen, en dat geldt ook voor de nieuwe Nederlanders, de allochtonen: allemaal willen wij liefst wonen in een jaren dertig huis: grondgebonden en liefst veel ruimte binnen en buiten en temidden van het groen.

“Paul Schnabel (SCP) over marketing van wonen in Nederland” verder lezen