Citymarketing:battle of the cities

brandaris placemarketing citymarketing battle of the citiesSteden kennen al eeuwenlang uitdagingen om problemen in de omgeving het hoofd te bieden en om een goede toekomst te bereiden voor hun inwoners. Dick de Jong van het bureau Brandaris Placemarketing schrijft voor Eeuw van de Stad een serie bijdragen over het nut van marketing bij de ontwikkeling van steden.

In vroeger tijden ontstond de stad als een burcht die haar geregistreerde burgers beschermde tegen de boze buitenwereld. Steden werden dan ook omgeven door stadswallen, toegangspoorten en bewaking. De steden waren belangrijk voor de economie, en belangrijker dan de pas later opkomende naties. Steden verenigden zich ook wel in samenwerkingsverbanden om samen de strijd aan te gaan bij de verovering van nieuwe markten. In Nederland werkten de Hollandse steden bijvoorbeeld samen in de VOC.

“Citymarketing:battle of the cities” verder lezen

Domeinnamen voor Stad en Regio

Het Icann (Internet corporation for assigned names and numbers) besloot tot de introductie van nieuwe top level domeinnamen met extensies zoals .nl .com en .org. Het wordt nu mogelijk om per stad of regio met nieuwe domeinnamen te werken zoals www.wonenin.amsterdam of www.ergaatnietsboven.groningen.

Het is dan ook mogelijk dat bedrijven en organisaties en locaties zich afficheren met hun standplaats zoals www.domtoren.utrecht of www.leidscherijn.utrecht of www.kopvanzuid.rotterdam

“Domeinnamen voor Stad en Regio” verder lezen