Dronten geeft je de ruimte

De ketel DrontenDronten geeft je de ruimte, dat is de slogan die het college van B en W voor de gemeente Dronten heeft vastgesteld.
De slogan is de boodschap uit de Toekomstvisie die de gemeenteraad in juli 2007 heeft vastgesteld. Ruimte in fysieke zin (42.000 ha. op 39.000 inwoners), ruimte voor elkaar, voor het waarmaken van ideeën en ruimte in denken. Met het géven van die ruimte wil Dronten uitdragen vooral gastvrije gemeente te zijn.

Inmiddels zijn er al enkele advertenties gepubliceerd in deze nieuwe stijl. Op het gebied van toerisme, kunst en cultuur en personeelswerving. Met de nieuwe advertentielijn heeft ook de ‘tone of voice’ van de gemeente een verandering ondergaan. Zo wordt er in de campagne om toeristen te werven, niet meer gesproken over Dronten, met daaromheen veel ruimte, maar over de landschappen van Dronten, met daarbínnen hetgeen de drie dorpen bieden.
Door het vaststellen van de toekomstvisie 2025 is de gemeente Dronten in feite al vorig jaar gestart met het citymarketing traject. Dit was de basis om de look & feel van de gemeente in kaart te brengen, om te komen tot de nieuwe website. Daarbij is ervan uitgegaan dat de drie kernen van Dronten drie merken zijn waar de gemeente zich mee kan profileren. Waarbij De Meerpaal symbool staat voor Dronten, Lowlands verbonden is aan Biddinghuizen en ook Swifterbant een eigen icoon heeft door de Swifterbantcultuur.

Tevens is er een aanzet gemaakt om de huisstijl van de gemeente in een moderne vormgeving te gebruiken. De uitgangspunten van het oorspronkelijke Drontenlogo, zoals Ben Bos van Total design dat destijds heeft bedoeld, worden daarmee weer in ere hersteld. Dat is een voortdurend proces waarbij nu de advertentielijn in beeld kwam.

In ‘Dronten geeft je de ruimte’, wordt ruimte gegeven aan verschillende invalshoeken. Zo zijn er intussen de advertenties ‘Dronten geeft cultuur de ruimte’ en ‘Dronten geeft vrije tijd de ruimte’. Zie ook de website van gemeente Dronten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *