Locatiemarketing:Opening Stad van de Zon

Op 23 september wordt ‘De stad van de zon’ officieel geopend door Prins Willem-Alexander, Bob de Boer (voorzitter wijkpanel) en Jessy Aay (14-jarige bewoonster).
De Stad van de Zon in Heerhugowaard, ontworpen door stedenbouwkundige Ashok Bhalotra, is de grootste emissieneutrale woonwijk ter wereld. Dat wil zeggen dat er net zoveel duurzame energie wordt opgeleverd als wordt verbruikt. Dit wordt bereikt door de toepassing van zonnepanelen op de daken van energiezuinige woningen en voorzieningen (2,45 MegaWatt) en drie windturbines. De
woonwijk is ingebed in het Park van Luna, een recreatiegebied van ruim 177 hectare groot met bos, ecologische zones en een uniek watersysteem.

In de Stad van de Zon worden in totaal circa 3.000 woningen en een breed scala aan voorzieningen gerealiseerd. De bouw startte in 2002, naar verwachting zijn in 2012 de laatste delen van Stad van de Zon voltooid.

Naast de officiële openingshandeling vindt op 23 september het symposium Klimaatbestendig Ontwikkelen plaats bij de Waerdse Tempel in Stad van de Zon. Dit symposium is vooral bedoeld voor bestuurders, besluitvormers, directies en projectleiders.
Ook voor de wijkbewoners wordt het een feestelijke dag. ’s Middags zijn er bij de Hemelboog Energy Games voor de kinderen in Stad van de Zon. De gemeente biedt daarnaast de bewoners de gelegenheid om in de eigen buurt/straat een activiteit zoals een barbecue of tapas eten te organiseren. De gemeente stelt een bedrag per persoon beschikbaar.
De feestdag wordt ’s avonds afgesloten bij de Waerdse Tempel met een gratis muziekevenement voor alle Heerhugowaarders. Geboekt zijn ‘Evers slaat door ‘ (dj Edwin Evers van Radio 538 met zijn band) en het in Heerhugowaard en omstreken bekende Superrr trio met hits uit de jaren ’70, ’80 en ’90 en de populairste muziek van dit moment.

Zie voor meer informatie ook hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *