Citymarketing:Stadstaat Utrecht en Stuttgart

‘Stadtstaat. A Scenario for Merging Cities’, is een ambitieus project van het internationaal gerenommeerde designcollectief Metahaven. Deze expositie is de eerste grote solotentoonstelling van Metahaven in Nederland en is een coproductie van Casco, Office for Art, Design and Theory uit Utrecht en Kunstlerhaus Stuttgart.
In de tentoonstelling zal een citymarketing voorstel worden gepresenteerd om de steden Utrecht en Stuttgart tot een gezamenlijke entiteit, een stadstaat, om te vormen.

Deze samenwerking gaat verder dan gangbare bestuurlijke samenwerking tussen twee steden en behelst het letterlijk versmelten van Utrecht en Stuttgart op architectonisch, stedenbouwkundig en ideologisch gebied. De tentoonstelling toont de visuele implicaties van deze vergaande ‘rebranding’. In de expositieruimte van Casco zullen ondermeer diverse architectuurmodellen, een reclamecampagne en allerhande representatieve goederen te zien zijn die deze utopische samenvoeging verbeelden.

De tentoonstelling is te zien van 25 september tot 15 november 2009 bij Casco op de Nieuwekade in Utrecht. Op 15 november, de laatste dag van ‘Stadtstaat. A Scenario for Merging Cities’, organiseert Casco een openbaar toegankelijke forumdiscussie onder de titel ‘Networked Cities: Governance, Trust, Design’. Aan dit symposium zullen internationale denkers en professionals vanuit diverse disciplines een bijdrage leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *