De Oude Kaart van Nederland

oude kaart van nederlandDe ‘Oude kaart van Nederland’ is een inventariserend onderzoek naar mogelijkheden voor herbestemming van terreinen, complexen en gebouwen. Wat kan er hergebruikt, herbestemd, herontworpen of herontwikkeld worden van de terreinen, complexen en gebouwen die leegstaan of de komende tien jaar hun huidige functie kwijt raken? Wat weten we wel en wat niet? Hoe kunnen we de gevolgen van leegstand – verrommeling en verloedering – terugdraaien en voorkomen? Is er beleid om dit probleem aan te pakken?

In het afgelopen half jaar is door de Stichting Dorp, Stad & Land het project De Oude Kaart van Nederland gecoördineerd. De Oude Kaart van Nederland is uitgevoerd door de Regionale Welstandsorganisaties, op initiatief van de Rijksadviseur voor het Cultureel Erfgoed, prof. drs. Fons Asselbergs.

Het gaat bij deze kaart om 945 gebouwen, complexen en terreinen die twee jaar of langer leegstaan. Het werkelijke getal ligt hoger. Het gaat hierbij om kerken, pakhuizen, scholen, industriële complexen etc.

Zie ook: www.oudekaartnederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *