Brabant reserveert voor culturele hoofdstad 2018

brabant culturele hoofdstad brandaris placemarketingBrabant reserveert 100 miljoen euro voor de kandidatuur van Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. De provincie betaalt 50 miljoen euro uit de opbrengst van Essent en de vijf deelnemende steden Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Breda en Helmond dragen tot en met 2018 ieder 10 miljoen euro bij.

Brabant schat zijn kansen hoger dan 50 procent in, maar ook als de titel onverhoopt niet naar Brabant gaat worden de plannen die voor 2018 worden ontwikkeld toch uitgevoerd, hebben provincie en gemeenten afgesproken. Cultuurgedeputeerde Brigite van Haaften (CDA) heeft dat woensdag aangekondigd bij de presentatie van de eerste investeringen uit de opbrengst het energiebedrijf (samen 268 miljoen euro).

In 2018 is Nederland samen met Malta aan de beurt om een culturele hoofdstad van Europa te leveren. Officieel is Den Bosch namens vijf Brabantse steden kandidaat voor de titel omdat er maar één stad kan deelnemen. De andere Nederlandse kandidaten zijn Utrecht, Den Haag, Almere en Maastricht.

Bron: Brabants Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *