Topsectoren Nederland moeten R&D contracten afsluiten

ELI topsectorenOndernemers uit de negen topsectoren die het kabinet heeft aangewezen, moeten om de tafel met onderzoekers om innovatiecontracten op te stellen. Dat vindt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Contracten waarin de samenwerking met het bedrijfsleven het stevigst is verankerd, waaraan ondernemers het meeste bijdragen en die de beste vooruitzichten bieden op vernieuwende producten waarmee geld kan worden verdiend, maken de meeste kans op financiƫle steun van de rijksoverheid.

Dat is de volgende stap in het bedrijfsleven- en innovatiebeleid van minister Verhagen. De CDA-bewindsman heeft 13 september zijn bedrijfslevenbrief gepresenteerd. Daarin reageert hij onder meer op de voorstellen die de negen topsectoren en het aandachtsgebied Hoofdkantoren in juni hebben ingediend bij zijn ministerie. De ondersteuning van regionale clusters van samenwerking tussen de gouden driehoek van kennisinstellingen, bedrijven en overheden als Regio FoodValley en Brainport is hiermee nog buiten beeld.

Zie ook het eerdere artikel op placemarketing.nl over Nederland naar de top

Bron: FD, EVMI en MInisterie van ELI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *