Citymarketing: de 100 beste steden om in te wonen en de ecosteden

calgary eco city nr 1Een internationale studie van Mercer human resource consulting onderzoekt de beste steden om in te wonen (quality of living) voor expatriates. Zij hebben hun eigen methode om dat vast te stellen met 39 eigen ‘key quality-of-life issues’ als kwaliteit openbaar vervoer, prijspeil, politieke stabiliteit, schoolfaciliteiten, kwaliteit van woningen, mogelijkheden voor recreatie, milieu, veiligheid etcetera. De top 3 van leefbare steden bestaat uit Wenen, Zürich en Geneve.  Opvallend is dat Europa het goed doet:  er staan 16 Europese steden in de top 25. Amsterdam en Brussel staan op 13 en 14.

Nieuw dit jaar is een lijst van beste eco -steden. Hiervoor telt onder andere de beschikbaarheid en drinkbaarheid van water, het rioleringsnetwerk, de luchtvervuiling en de verkeersdrukte in de stad. De top drie bestaat uit Calgary, Honolulu en op een gedeelde derde plaats staan Ottawa en Helsinki. In de top 10 staan vier Europese steden die veel aan stadsvernieuwing doen, allen uit Noord Europa: Helsinki, Oslo, Copenhagen en Stockholm.

Top 10 van eco-steden

1. Calgary (Canada)

2. Honolulu (USA)

3. Ottawa (Canada)

3. Helsinki (Finland)

5. Wellington (Nieuw-Zeeland)

6. Minneapolis (USA)

7. Adelaide (Australië)

8. Kopenhagen (Denemarken)

9. Kobe (Japan)

9. Oslo (Noorwegen)

9. Stockholm (Zweden)

Top 10 van leefbare steden

1. Wenen (Oostenrijk)

2. Zurich (Zwitserland)

3. Genève (Zwitserland)

4. Vancouver (Canada)

4. Auckland (Nieuw-Zeeland)

6. Düsseldorf (Duitsland)

7. Frankfurt (Duitsland)

7. München (Duitsland)

9. Bern (Zwitserland)

10. Sydney (Australië)

Zie verder op http://www.mercer.com/referencecontent.htm?idContent=1173105

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *