Citymarketing Giro d'Italia Amsterdam Utrecht Middelburg

Giro d'Italia 2010‘l’Olanda dedica una grande festa agli italiani e non di solo sport’. De eerste berichten in Italië zijn geplaatst. De steden Amsterdam, Utrecht en Middelburg maken zich op voor een ontvangst van renners, pers en publiek. Speciale websites en ontvangstprogramma ’s zijn vastgesteld door deze steden maar ook door de plaatsen die worden aangedaan. En dat varieert qua activiteiten van de Rondemiss Soest tot een roze uitgave van de Telegraaf en een stadstram in Amsterdam, een roze Domtoren, een pastaschilderij en een Italiaans festival in Middelburg. 
De Giro d’Italia, de Ronde van Italië, is een wielerwedstrijd. De Ronde van Italië wordt na de Ronde van Frankrijk (Tour de France) en samen met de Ronde van Spanje (Vuelta a España) als de belangrijkste rittenkoers van de wereld gezien. Net als deze andere twee Grote Rondes duurt de Giro d’Italia drie weken. In de meeste gevallen zijn er 21 etappes – inclusief de proloog – en twee rustdagen. Hoewel de route van de Giro hoofdzakelijk door Italië loopt, maken de wielrenners regelmatig uitstapjes naar het buitenland. De Giro d’Italia startte al één keer eerder in Nederland. In 2002 begon de wielerronde in Groningen. De start vindt nu plaats met een proloog in Amsterdam op 8 mei, en met een etappe naar Utrecht op 9 mei en naar Middelburg op 10 mei 2010.planimetria_generale Giro 2010 citymarketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *