Regiomarketing: Start Ruhr.2010

culturele hoofdstad Ruhrgebied ZOLLVEREIN.JPGAanstaand weekend op 9 en 10 januari starten de activiteiten van culturele hoofdstad Ruhr.2010.
Het Ruhrgebiet, een samenwerkingsverband van 53 Duitse gemeenten met 5,3 miljoen inwoners, presenteert zich als regio en Europese metropool. Het gebied kent een geschiedenis van grootschalige industrie maar richt zich nu sterk op de de herontwikkeling van de regio met thema’s als cultuur en landschap.
In 2009 vond de eerste ‘Extraschicht’ plaats, een zomeravond evenement over industriecultuur en de identiteit van het Ruhrgebiet, met muziek en theater op meer dan 40 locaties en met 150.000 bezoekers. Het evenement was een voorproefje op de activiteiten van het Ruhrgebiet met Essen als Europese culturele hoofdstad in 2010. Op 19 juni is de volgende editie van ‘ExtraSchicht, Die Nacht der Industriekultur’.
De industriële complexen van het Ruhrgebiet zijn als industrieel erfgoed herontdekt en kregen vaak een culturele en landschappelijke functie. De voormalige steenkolenmijn Zeche Zollverein in Essen is zelfs Unesco werelderfgoed.

logoessenfuerruhr2010De stad Essen is onderdeel van het Ruhrgebiet en is in 2010 een van de drie Europese culturele hoofdsteden. De activiteiten van culturele hoofdstad Ruhr.2010 zetten Essen en het Ruhrgebiet opnieuw op de kaart. Ze worden ook ingezet om een nieuwe visie te ontwikkelen op de metropoolregio van het Ruhrgebiet. Er is veel te beleven voor zowel bewoners en bezoekers.

Kijk voor het programma op http://www.essen-fuer-das-ruhrgebiet.ruhr2010.de/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *