Gebiedsmarketing: Digitale Ontwerpruimte Oud Krispijn

Voor iedereen die graag meedenkt en meepraat over wijk- en woningontwikkeling in de Dordrechtse wijk Oud Krispijn is dit niet meer beperkt tot saaie inspraakavonden. Sinds juni kan dit vanuit de eigen luie stoel. Voor de ontwikkeling van een goed plan voor eengezinswoningen die aan de Brouwersdijk in Oud Krispijn gebouwd gaan worden, heeft Oud Krispijn Vernieuwt de digitale Ontwerpruimte bedacht. Via www.oudkrispijn.nl/ontwerpruimte kan men zélf ideeën en discussiepunten inbrengen.

Een stap verder
Het via internet betrekken van bewoners bij ontwerpplannen is voor Oud Krispijn Vernieuwt niet nieuw. Eerder konden mensen al via internet hun stem uitbrengen voor nieuwe straten en pleinen in Oud Krispijn. Dit keer gaat de organisatie nog een stap verder. De naam Ontwerpruimte zegt het al. Mensen ontwerpen zélf echt mee via internet en starten zélf discussies. Een innovatieve manier van bewonersparticipatie die in Nederland nog maar weinig wordt toegepast. En iedereen mag meedoen.

Betere aansluiting op de markt
“We realiseren graag een spraakmakend bouwproject, waarbij we met participatie verder gaan dan we ooit deden. De Ontwerpruimte is de virtuele plek waar dit kan. Er is ruimte om zelf nieuwe thema’s aan te dragen”, aldus Ad Boets, één van de projectleiders van Oud Krispijn Vernieuwt. “We hopen dat veel mensen de site www.oudkrispijn.nl/ontwerpruimte bezoeken, zodat we veel inhoudelijke inbreng krijgen.”

De ideeën uitwerken
Regelmatig bespreekt een werkgroep met de projectleider van het bouwproject en de architect de binnengekomen reacties. Oud Krispijn Vernieuwt hoopt dan eind 2009 een definitief ontwerp te kunnen maken. De kans is groot dat deelnemers aan de Ontwerpruimte hun inbreng zichtbaar
verwerkt zien in de nieuwe woningen langs de Brouwersdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *