Better City, Better Life: World Expo 2010

world-expo-2010-shanghai-count down better city better life192 landen en 50 internationale organisaties nemen deel aan de World Expo 2010 in Shanghai. Tussen 1 mei en 31 oktober worden volgens de  officiële website maar liefst 70 miljoen bezoekers verwacht.

Het doel van de Expo is de wereldwijde uitwisseling over stedelijk leven en stedelijke ontwikkeling. In 2010 zal naar verwachting 55% van de wereldbevolking in een stad wonen. Met het thema ‘Better city, better life’ daagt de organisatie van de Expo deelnemers uit om met ideeën te komen voor leefbare steden in de 21e eeuw.

happy street John Körmeling paviljoen NederlandNederland
Nederland heeft als sterk verstedelijkt en dichtbevolkt land veel te bieden op dit vlak. Met een paviljoen in de vorm van een ‘Happy Street’  met 28 woningen, een ontwerp van John Körmeling, promoot Nederland duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord handelen. Ze tonen bijvoorbeeld hoe innovatief Nederland omgaat met ruimte, energie en water.

In Nederland leven we efficiënt en georganiseerd met 16 miljoen mensen op 41 duizend vierkante kilometer. Op de World Expo laten we zien dat we in Nederland kunnen leven onder de zeespiegel en dat we op sommige gebieden een wereldspeler zijn, dankzij creativiteit, innovativiteit en eigenzinnigheid. Nederlanders hebben bijvoorbeeld de eerste aandelenbeurs en de eerste multinational op hun naam staan. Denk ook aan het Nederlandse watermanagement, Nederlandse meesters als Van Gogh en Rembrandt en recent nog het succes van architect Rem Koolhaas.

Handelsmentaliteit
Zowel op het gebied van handel als op andere vlakken werken Nederlanders graag samen. We zijn al eeuwen lang internationaal gericht en vinden het belangrijk om open en toegankelijk te zijn. Amsterdam is bijvoorbeeld de stad met de meeste verschillende nationaliteiten ter wereld en Nederlandse baggerbedrijven en dijkenbouwers zijn wereldwijd actief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *