Tentoonstelling Transformatie

MädelhausTer gelegenheid van het 90-jarig bestaan van het Gelders Genootschap is er een tentoonstelling van fotograaf Thea van den Heuvel op het voormalige militair terrein Kamp Koningsweg Noord in Arnhem. De kunstenaar transformeert met Henk van der Giessen het grote huis van de Blitzmädel tot een spannende expositieruimte verspreid over twee verdiepingen met een tentoonstelling over de transformatie van gebouwen en gebieden, waaronder ook het Enka terrein te Ede. Zaterdag 21 en zondag 22 november 13.00-17.00 uur is het Mädelhaus gratis toegankelijk voor belangstellenden. Een unieke kans dit bijzondere gebouw te bezichtigen. Het adres: Kamp Koningsweg Noord, Koningsweg 23a, 6816 TD Arnhem.

Het huis van de Blitzmädel is een heel bijzonder rijksmonument. Terwijl het wacht op een nieuwe bestemming, zijn de vervallen leegstaande slaapvertrekken van de Duitse vrouwen uit de Tweede Wereldoorlog, getransformeerd tot tentoonstellingsruimten.

Fotograaf Thea van den Heuvel heeft op verzoek van Gelders Genootschap een expositie over Transformatie samengesteld. Met haar rijke oeuvre als uitgangspunt heeft zij samen met Henk van der Giessen een parcours door het huis van de Blitzmädel ontworpen. Kom dwalen door de vertrekken met prachtige beelden van Gelderland: vervallen fabrieken, moderne architectuur, veranderende landschappen, telkens op bijzondere wijze uitgelicht. Een spannend spel met lichtbundels. Het huis van de Blitzmädel wordt in het volle licht gezet: letterlijk en figuurlijk, van binnen en van buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *