Growing within limits

 

Het rapport Grenzen aan de Groei (Meadows et al, 1972) van de Club van Rome waarschuwde ervoor dat de groei van de bevolking en de economie wel eens zou kunnen stagneren door schaarste aan voedsel en grondstoffen en door milieuverontreiniging. Dat illustreerde zij aan de hand van een aantal scenariostudies, waarbij – voor die tijd uniek – de scenario’s waren doorgerekend met een computer!  
In 2004 verscheen ‘The 30 Year Update’ van het rapport, geschreven door wederom Donella en Dennis Meadows plus Jorgen Randers. En heel recent (net voor de bijeenkomst van de Club van Rome van vorige week in Amsterdam) verscheen een rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Dit rapport is terug te lezen via onderstaande link.

 
Bas van de Griendt, milieumanager Bouwfonds Ontwikkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *