's-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak 2010

smaakmakend 's-Hertogenbosch 2010 placemarketingDe eervolle titel ‘Hoofdstad van de Smaak’ draagt ‘s-Hertogenbosch het hele jaar 2010. Een jaar lang draait het in de stad én regio om seizoen- en streekproducten. Duurzaam geproduceerd en ambachtelijk bereid eten staat hoog in het vaandel van de Bourgondische stad en regio.Het predikaat Hoofdstad van de smaak geeft aan dat een stad sterk staat met zijn culinaire activiteiten, waarbij ambacht en streekproducten centraal staan. De Bossche restaurants en het evenement Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch zijn daarbij al spraakmakend. Maar er is meer: het Onderwijs, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Zij innoveren sterk op het gebied van voeding en gezondheid.
Zo zetten kinderartsen van het Jeroen Boschziekenhuis in op beter eten en bewegen.Vorig najaar kwamen de genomineerden voor de titel ‘Hoofdstad van de Smaak’ in Utrecht bijeen om voor een jury hun kandidatuur op basis van voedsel en gezondheid te presenteren. Den Bosch scoorde met haar presentatie, waarbij al die disciplines samenwerkten, hoog.

hoofdstad-van-de-smaakDe stad is erg actief op onderwijsgebied [HAS, ZLTO en het Jurgensinstituut] als het om innovatie rond leven en gezondheid gaat. Zo werken bijvoorbeeld specialisten van het Jeroen Boschziekenhuis samen met het ZLTO. Ook het bedrijfsleven zet onder het thema ‘Food & Health’ in op een gezonde leefstijl.

De gemeente ‘s-Hertogenbosch, die driejaarlijks een thema kiest voor haar stadspromotie/citymarketing heeft 2010 uitgeroepen tot jaar van de smaak.  Activiteiten zijn bijvoorbeeld het Bosch Diner op zondag 16 mei, wanneer honderden inwoners uit alle wijken van ’s-Hertogenbosch genieten van een op de tijd van Jheronimus Bosch geïnspireerde maaltijd.

Week van de Smaak
En van 19 t/m 26 september vindt de landelijke Week van de Smaak plaats, met tal van activiteiten op het gebied van “smaak” en smaakbeleving.

Voor een overzicht van de activiteiten kijk op http://www.denboschsmaakmakend.nl/home.aspx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *