Holland branding: Paint the world orange

Nederland kan bij de top 5 van de meest concurrerende landen in de wereld behoren. Minister-president Jan Peter Balkenende heeft dat woensdag in Utrecht gezegd als voorzitter van het Innovatieplatform, een denktank die de concurrentie en innovatie van Nederland wil verbeteren.
Volgens de nu geldende ranglijsten bevindt Nederland zich op de tiende tot de twaalfde plaats, aldus Balkenende. De premier waagde zich niet aan een termijn waarbinnen Nederland opgeklommen moet zijn naar de vijfde positie. Het Innovatieplatform startte de Paint the World Orange contest. Met deze wedstrijd roepen zij alle creatieve mensen en organisaties, van student tot reclamebureau, op om nieuwe ideeën en concepten te bedenken die Nederland internationaal beter op de kaart zetten. De winnaar krijgt een productiebudget van maximaal € 500.000 om het beste idee uit te voeren. In de jury zitten mannen en vrouwen met grote creatieve en ondernemende namen. Marcel Wanders, topdesigner en ondernemer is juryvoorzitter. Nederland heeft veel te bieden, maar stelt zich in het buitenland vaak te bescheiden op. Ten onrechte, vinden het Innovatieplatform en het ministerie van Economische Zaken. Een nieuwe impuls aan de Holland Branding moet daar verandering in brengen.
Wie een goed idee heeft, kan dit tot 15 november insturen bij het ministerie. De vijf beste deelnemers ontvangen in december euro10.000 om hun idee uit te werken. De uiteindelijke winnaar krijgt komend voorjaar euro 500.000 om zijn campagne werkelijk uit te voeren. De reclame moet dan buitenlandse bedrijven prikkelen zich in Nederland te vestigen, en zo de kenniseconomie stimuleren. De wedstrijd is onderdeel van de veranderagenda ‘Nederland in de wereld, connecting global ambitions’ en past in het Holland Brandingbeleid van het ministerie van Economische Zaken. Het ministerie en het Innovatieplatform streven een sterkere economische positie van Nederland in een globaliserende wereld na. Nederland moet een aantrekkelijk vestigingsland zijn voor internationals, een aantrekkelijk kennisland voor talenten, en een topproducent en exporteur van goederen en diensten.

Meer informatie over de Paint the World Orange contest is te vinden op www.orangecontest.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *