Tübingen macht blau

Tubingen macht blauVoor Tübingen is blauw het nieuwe groen. Wekenlang hebben de inwoners van deze Duitse universiteitsstad zich afgevraagd wat de poster met een jonge vrouw in de wei met de slogan Tübingen macht blau (Tübingen maakt blauw) nu betekende. De burgemeester van Tübingen, Boris Palmer, maakt bekend dat hij achter de campagne zat.

“Blauw staat voor het beschermen van de leefomgeving,” legt hij uit. Een jaar geleden maakte de burgemeester, lid van De Groenen, nog furore door een Toyota te leasen omdat er geen Duitse auto voldeed aan de toegestane CO2 uitstoot. Hij is nu overgestapt op de Smart Hybrid. Dit is op dit moment de ‘schoonste’ auto in Duitsland.

Een onderdeel van het initiatief Tübingen macht blau, krijgen alle nieuwe auto’s in de stad een klimaat ‘paspoort’. Dit laat het CO2 gehalte zien van donker rood(heel hoog) tot donker blauw (heel laag). “De stad wil een voorbeeld zijn,” aldus de burgemeester. Het college heeft al een verdubbeling toegezegd van 5 miljoen euro, om het gebouw te isoleren tegen warmteverlies.
De burgemeester publiceerde ook de details van hoe de stad de CO2 uitstoot wil verminderen van 10%
in 2010 en van 70% in 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *