Mekka van de Polder

Mekka van de Polder Het Mekka van de Polder gaat hij heten: de poldermoskee die half mei open gaat in Amsterdam. De moskee wil ‘inter-etnisch’ zijn en richt zich op moslimjongeren uit het hele land, meldt de Volkskrant. Maar de moskee wil ook ‘polderen’, samenwerken en overleggen met autochtone Nederlanders en Nederlandse organisaties.

Naast gebedsruimtes zullen er islamitische, culturele en maatschappelijke organisaties kantoor houden. Maar er komen ook een grand-café, bioscoop en een sportruimte. Religieus gezien kiest de moskee voor mainstream, de middenweg. Er komen dan ook switch-imams, verschillende imams die elkaar afwisselen en de islam vanuit verschillende oogpunten bespreken. Mannen en vrouwen mogen samen bidden en er wordt in het Nederlands gepreekt.

De moskee is ook open voor niet-moslimjongeren. Zij kunnen bijvoorbeeld de debatten en lezingen die in de poldermoskee gehouden zullen worden bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *