Adventure World top attractie Almere

Adventureworld Almere De gemeente Almere is in onderhandeling met ondernemers van Adventure World om in 2011 het grootste overdekte pretpark van Europa te openen. Het park moet een van de belangrijkste publiekstrekkers worden aan de nog te ontwikkelen strandboulevard van Almere Poort. Dat heeft Adventure World bekendgemaakt.

De attracties van het pretpark zullen vooral bestaan uit 3D-simulaties waarin bezoekers onder meer kunnen vliegen in een straaljager, diepzeeduiken in de Caribische Zee en hanggliden over de Alpen.

Behalve de attracties worden in Adventure World ook verschillende hotels en restaurants gebouwd. Het park gaat ongeveer 180 miljoen euro kosten en krijgt een oppervlakte van 35.000 vierkante meter, ongeveer zes voetbalvelden. Het biedt werk aan zeker zeshonderd mensen.

De gemeente Almere is blij met de initiatieven voor het overdekte pretpark. Maar een woordvoerder benadrukt dat de gemeente Almere en Adventure World nog wel in onderhandeling zijn. ,,Hoe komt het eruit te zien, hoe wordt het goed bereikbaar, waar kan men parkeren, hoe wordt het pretpark ingepast in de omgeving? Er zijn nog vragen genoeg, aldus de gemeente.

De plannen voor het overdekte Adventure World in Almere Poort zijn bij de gemeente al een tijdje bekend. Dat de komst van de publiekstrekker mogelijk zes- tot zevenhonderd banen oplevert, wordt als groot pluspunt ervaren. ‘Poort’ is het nieuwste stadsdeel in Almere, dat momenteel volop in ontwikkeling is.

Ook Toerisme Flevoland is positief over de plannen. ,,Het is altijd goed als er nieuwe attracties bijkomen in Flevoland. En in Almere is ook nog geen grote toeristische trekpleister, aldus een woordvoerder.

Op dit moment is Nederlands grootste overdekte attractiepark te vinden in Sevenum, Noord Limburg: Toverland. Het snel groeiende Toverland beschikt over 2 hectare aan indooractiviteiten.
Toverland Sevenum locatiemarketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *