Citymarketing: Er is meer in Groningen…

veendam parkstad borgerswold

Veendam gaat het imago van de gemeente opkrikken. Een glossy folder en de slogan ‘Er gaat iets boven Groningen… Veendam!’, moeten het zelfbewustzijn vergroten. “Wij zijn te bescheiden”, vindt burgemeester Ab Meijerman.

De gemeente profileert zich sinds jaar en dag als parkstad Veendam. “En natuurlijk blíjven we parkstad”, zegt Meijerman, “maar er zijn zoveel parksteden, dat wie via dat trefwoord Veendam op het internet wil bereiken, al snel op een dwaalspoor wordt gebracht.”Waar Veendam mee zit is dat er genoeg te beleven valt, maar dat dit onvoldoende of niet uniform wordt uitgedragen. Informatiepanelen aan de invalswegen, een glossy folder, betere bebording naar de bezienswaardigheden en de website veendam.nl worden de uithangborden voor bruisend Veendam.

De felrood glimmende folder ‘Er is meer in Groningen… Veendam!’, is de eerste concrete uiting van stadspromotie. “De folder heeft vier thema’s”, zegt voorlichtster Heidi Eissens, “werken, wonen, recreëren en een evenementenkalender. Doordat het een losbladig systeem is kan het eenvoudig worden geactualiseerd. Bij de folder horen kaartjes met teksten, die nieuwe inwoners als verhuisbericht naar vrienden en kennissen kunnen sturen.”

De stadspromotie is niet alleen bedoeld als reclame voor evenementen in Veendam. “De belangrijkste doelgroep zijn onze eigen burgers”, zegt Meijerman. “We willen het zelfbewustzijn van de Veendammers vergroten, want wij zijn met elkaar veel te bescheiden. Trotse burgers zijn tenslotte onze beste ambassadeurs.”

bron: Dagblad van het Noorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *