Citymarketing: De 100 beste steden om in te wonen

Wenen

Een internationale studie van Mercer human resource consulting onderzoekt de beste steden om in te wonen voor expatriates. Zij hebben hun eigen methode om dat vast te stellen met 39 eigen ‘key quality-of-life issues’ als kwaliteit openbaar vervoer, prijspeil, politieke stabiliteit, schoolfaciliteiten, kwaliteit van woningen, mogelijkheden voor recreatie, milieu, veiligheid etcetera.

Nummer één in de ranking was Zürich in Zwitserland. Nu staat Wenen bovenaan gevolgd door Zürich, Geneve, Vancouver en Auckland.
Er zijn maar 215 wereldsteden meegenomen in het onderzoek. Toch is het leuk om te bekijken waar de steden op scoren. Amsterdam staat  voor ‘quality of living’ op 13. Op ‘infrastructure’, scoort Amsterdam minder goed: plaats 26.

De 2009 ranking van steden is gepubliceerd op Mercer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *